Jak uvařit párky, aby nepopraskaly | rady
Jak uvařit párky, aby nepopraskaly | rady. Možná nad tímto problémem vyskytujícím se nezřídka v kuchyních bádalo nespočet vědců. Vždyť popraskané párky zkazí celý kulinářský dojem! A ani hořčice situaci mnohdy nespraví. Objevili jsme způsob, jak zařídit, aby párky ve vroucí vodě už nepopraskaly. Nikdy více! A vědecky vzato? Praskání párků neovlivňuje pouze jen teplota vody, ve které párky vaříme, ale i kvalita párků, tedy konkrétně střívka. Pokud máte z popraskání párků stále obavu, můžete buď kupovat párky, které jsou jednotlivě zabaleny v pevné fólii, nebo dát na naše níže osvědčené rady. Testováno na vlastní kůži.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Párky varím nad parou, tak ako parené buchty. Sú šťavnaté a nepopraskajú.
Ohřívám párky na pařáčku na knedlíky.
Děkuji za všechny rady k ohřívání párků. Popraskání se mi stávalo dost často. Teď už vím, jak na to! Díky Vlasta
Bezchybné ohřívání párků docílíte tak, že je ponoříte až to vroucí vody. Přívod tepel.zdroje (plyn, elektřina) vypněte, nádobu přiklopte pokličkou a nechte ohřívat 10 minut. Je to dlouhými léty osvědčený "řeznický" recept. Co se týká prasknutí párků ještě NIDKY nezklamal.!!
Vážení žádné napařováky,žádná studená voda...Jakýkoli párek,žádné vybírání,ale obyčejně přivedu vodu v nádobě do varu a párky tam vložím a přiklopím pokličkou. Plamen zhasnu a do pěti minut mohu bez problémů servírovat.Jak prosté.....dobrou chuť.
Ano, zásadně ohřívám párky bez vody, ale jen v mikrovlnné troubě a trocu propíchnout!