Jak uvařit květákovou polévku zjemněnou smetanou?
Polévka je grunt. I kdyby nebylo hlavní jídlo uvařeno, polévka by den, co den, měla putovat do našeho žaludku. Nejenže umí zasytit, když je plná brambor, zeleniny a třeba i kousků masa, ale především žaludek zahřeje a je takovým základem pro jeho „zdravý chod“. Po polévce nesníme takové množství hlavního jídla, je proto i skvělá, pokud držíme dietu. Tady je ale vhodné volit polévky „vodové“ bez zahuštění moukou, bez přidání smetany. My si dnes připravíme výbornou květákovou polévku, kterou mají rádi dospělí i děti.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak usmažit květák s parmezánem a uvařit polévku podle Sandtnerové | 2 recepty
Jak usmažit květák s parmezánem a uvařit polévku podle Sandtnerové | 2 recepty. Dnes si přijdou na své milovníci květáku. V našem článku se dozví…
Jak připravit krémovou květákovou polévku s bylinkami | recept
Krémová květáková polévka s bylinkami | recept. Lahodné krémové polévky oceníte zejména v zimě, kdy Vás krásně zahřejí a navíc Vám dodají potřebn…
Jak udělat květákový salát | recept na zeleninovou polévku
Jak udělat květákový salát | recept na zeleninovou polévku. Květákovým salátem příjemně překvapíme i „odmítače“ zeleniny. Salát z květáku se výborně h…
Jak udělat letní bramborový salát | recept
Jak udělat letní bramborový salát | recept. V létě a za horkých dní většinou nemáme chuť na těžké bramborové saláty. A přesto bychom chtěli nabídnout…
Jak udělat krémovou květákovou polévku | recept
Jak udělat krémovou květákovou polévku | recept. Přináším recept na domácí krémovou květákovou polévku. Krémová květáková polévka bývá často součástí…