Jak uvařit krémovou polévku z batátů | recept
Jak uvařit krémovou polévku z batátů | recept. Využití batátů v kuchyni je poměrně široké. Pokud to zjednodušíme, lze je používat všude tam, kde brambory. Hlízy batátů dosahují oproti bramborám obvykle větších rozměrů a jejich chuť je nasládlejší, proto se nazývají sladké brambory. Obsahují glukózu, fruktózu a sacharózu. Kvůli tomu mají až o polovinu větší energetickou hodnotu než brambory, pokrmy z batátů jsou proto podstatně sytější. Podle tohoto receptu lze připravit jednoduchou polévku, v níž je nasládlá chuť batátů doplněna štiplavým zázvorem a zjemněna smetanou. Plnou chuť dolaďuje rajčatová pasata, díky níž dostane polévka lehce načervenalý tón a pro milovníky ostrých chutí lze do polévky přidat trochu chilli, které pokrmu dodá říz.