Jak uvařit halušky s uzeným a kyselým zelím | recept
Halušky se zelím | recept. Halušky jsou tradičním slovenským pokrmem. Jedná se o noky z těsta ze syrových brambor. Uvařit halušky není vůbec těžké, troufám si říci, že to zvládne i začínající kuchařka. Je to pokrm rychlý, nejvíce času zabere příprava surovin. Na Slovensku se halušky připravují s brynzou, ta ale ne každému chutná a ne všude ji prodávají. Ochutnala jsem i halušky s mákem, ale s anglickou slaninou a zelím je mám nejraději. Nabízím recept na halušky s uzeným masem a kyselým zelím, tak jak je děláme u nás doma. Množství surovin si určíte sami, podle připravovaného množství a chuti.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Recept je to výborný,dělám ho léta....ale navíc porce přelévám smaženou cibulkou....doma tomu říkají "v hubě ráj".
Cedník na halušky nepotřebuju,těsto do vařící vody dávám kávovou lžičkou(menší kousky),jinak skvělý recept...díky
Omluva:Dal jsem málo hvězdiček,tsk to napravím,je jich všech pět!!
Děkuju za hvězdičky i nápad se lžičkou, to vyzkouším.