Jak uvařit fazolkovou polévku | recept
Fazolková polévka | recept. Fazolková polévka je další z takzvaných svačinových polévek. Je velmi chutná a natolik sytá, že už další chod nepotřebujeme. Zelené fazolky jsou bohaté na železo, vápník, hořčík a draslík. Mají vysoký obsah vlákniny a bílkovin. Doporučují se lidem trpícím nemocemi jater. Snižují krevní tlak, podporují vyprazdňování, pomáhají udržovat optimální hladinu cukru v krvi. Nejchutnější jsou čerstvé, ale mražené jsou také kvalitní. Fazolové lusky jsou zasyrova mírně jedovaté, proto se musí před konzumací tepelně zpracovat.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit polévku s květákovými knedlíčky | recept
Květáková polévka s květákovými knedlíčky | recept. Květáková polévka se řadí k bílým zahuštěným polévkám. Je dostatečně hustá, a proto ji můžeme podá…
Jak uvařit fazolové lusky s houbami a slaninou | recept
Fazolové lusky | recept. Zelené fazolky (nedozrálé lusky fazolu obecného) jsou oblíbenou sezónní zeleninou. Při jejich nákupu dáváme pozor, nekupujeme…
Jak uvařit pórkovou polévku | recept
Pórková polévka | recept. Polévky jsou důležitým doplňkem jídelníčku. Základem mnoha polévek jsou vývary. Polévky dělíme na čiré, zadělávané a krémové…
Jak uvařit krémovou polévku z kadeřávku | recept
Krémová polévka z kadeřávku | recept. Kadeřávek je odrůda zimní kapusty, která byla pěstovaná už v antice. Dnes se nejvíce pěstuje v Anglii, Dánsku a…
Jak uvařit pohankovou polévku s houbami | recept
Jak uvařit pohankovou polévku s houbami | recept Z pohanky lze připravit řadu chutných pokrmů. Je chutná jako příloha k masům, jako zavářka do polévek…