Jak uvařit dýňovou polévku z dýně hokaido | recept
Vrcholí sezóna sklizně dýní a jistě si lámete hlavu, co z dýně uvařit. Recept na dýňovou polévku hokaido začíná v našich zeměpisných šířkách lidovět, dýně hokaido pro svou chuť se stává sezónní součástí našeho jídelníčku. Dýňová polévka z hokaido dýně je oblíbená zejména kvůli snadné přípravě a výrazné a specifické chuti. Dýňovou polévku z dýně hokaido můžete uvařit na celou řadu způsobů, recept paní Moniky z Ostravy vám poradí, jak z dýně hokaido uvařit jednoduchou, ale přitom delikátní a lahodnou krémovou polévku.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Je dobrá ,dělám podobnou
Já mám neskutečně ráda z dýně upravené zelí na moravský způsob (sladkokyselé) a rovněj tak ho dělám z cukýny nebo z patiznu.
Je to velmi rychle hotové, nastrouhám na hrubém struhadla, přidám sůl, cukr, ocet, kmín trošku vody a chvíli dusím. Mezitím si udělám do růžova cibulku na sádle, a přidám do zelí, chvíli ještě dusím. Potom zapráším hrubou moukou a ještě povařím. Musí se to výrazně ochutit, tato zelenina je bez chuti. Proto
několikrát ochutnávám a dochucuji. S knedlíkem a pečeným vepřovým je to pro mne velmi lákavý oběd!
My doma děláme podobnou, pouze místo česneku ochutíme špetkou kari. Je opravdu vynikající.