Jak upéct zdravé mrkvové cukroví | recept
Mrkvové cukroví? Možná zní poněkud zvláštně, ale ve chvíli, kdy ho ochutnáte, nebudete litovat. Jak už název vypovídá, jednou z hlavních surovin tohoto vánočního cukroví bude mrkev. Dodá totiž cukroví sladkou chuť a vláčnost. A další výhoda? Do samotného těsta se ale nedává ani gram cukru. A pokud vyberete mrkev pěkně sladkou, o to méně cukru budete potřebovat i na obalení cukroví. Příprava mrkvovího cukroví je rychlá, krásně se s ním pracuje. A nakonec se rozplývá na jazyku! Upečte si je týden před Vánoci. Pěkně se rozleží, nic ale neubírá na jeho chuti, konzumuje-li se hned, klidně ještě teplé.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Mrkvové cukroví je moc zdravé. Znám ho od dětství, maminka pekla i mrkovou dortu a jiné moučníky. Bylo to krásně barevné, lehké a nám dětem se to líbilo. Vlasta
Máte pravdu Vlasti. Je až s podivem, jak je mrkev velice chutnou přísadou ve sladkých moučnících. Rozhodně přineseme i další zajímavé recepty, kde hlavní roli bude hrát milovaná oranžová zelenina.