Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct vepřové koleno se zeleninou a vínem

Jak upéct vepřové koleno se zeleninou a vínem | recept na pečené domácí koleno

Jak upéct vepřové koleno se zeleninou a vínem | recept na pečené domácí koleno. Vepřové koleno, aby bylo krásně měkké, vyžaduje delší tepelnou úpravu. Maso obsahuje hodně kolagenu a proto je hodně šťavnaté. Zadní koleno je tučnější a větší než libovější přední, záleží na vás, které si zvolíte, rozhodnete-li se vyzkoušet tento recept. Jídlo jsem ochutnala s rýží, byla to (pro mě) nezvyklá, ale chutná kombinace. Pro konzervativnější strávníky doporučuji raději chléb. 

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak upéct vepřové koleno | recept
Jak upéct vepřové koleno | recept
Vepřové koleno je maso, jež vás při dobré úpravě překvapí chutí a šťavnatostí. Je oblíbené na grilování, pečení i uzení. Pivní slavnosti v sousedním N…