Jak upéct vepřové koleno | recept
Vepřové koleno je maso, jež vás při dobré úpravě překvapí chutí a šťavnatostí. Je oblíbené na grilování, pečení i uzení. Pivní slavnosti v sousedním Německu jsou vyhlášené různými úpravami kolínek. Na výběr máte kolínko přední a zadní. Zadní je větší, masitější a na grilování se hodí lépe. Koleno vybírejte podle barvy, čerstvá jsou narůžovělá, šedou barvu mají kolena, která leží na pultu delší dobu. Pro zkrácení doby pečení se doporučuje koleno předvařit. Kůži neodstraňujeme, obsahuje hodně kolagenu, který potřebují naše klouby. Následující recept je vyzkoušený, koleno je krásně měkké, šťavnaté s křupavou kůrkou.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Vepřové koleno pečené. Nedávno jsem na tohle hledala recept. Nenašla. Tak jsem ho jen uvařila, měla dobrou polévku, libové maso k omáčce koprové a zbytky jsem umlela a udělala pomazánku. Přidá se mletá čalamáda (třeba Moravanka, Kunovjanka) nebo domácí, pochopitelně odcezená, umelou se i 2-3 vejce na tvrdo přidá se sůl, pepř dle chuti, 1 cibule na jemno a menší sklenička Helmanz majonézy.
Tato pomazánka se dá dělat z jakéhokoliv vařeného masa (kuřecí, krůtí,vepřové, kdysi jsem jí dělávala i z vařeného filetu. Je moc dobrá a je jí poměrně hodně. Dá se jíst s chlebem i pečivem. Dlouho však ve sklenici nevydrží! Dobrou chuť Vlasta
Děkuji za zajímavý recept. Mirka K.