Jak upéct tresku se smetanou a stročky | recept s houbami
Jak upéct tresku se smetanou a stročky | recept s houbami. Letošní rok s příjemnými teplotami a dostatkem vláhy je příznivý pro růst hub. V našem kraji se opět po několika letech v lesích objevila zajímavá houba s dekadentním vzhledem - Stroček trubkovitý. Stroček je výborná jedlá houba, která v čerstvém stavu chutná nejlépe ve smetanové omáčce nebo opečená na slanině. Bezkonkurenční je sušený, kdy se rozvine jeho plná chuť a při vaření intenzivní vůně. Doporučuji vyzkoušet následující kombinaci s rybím masem.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak zapéct filé s růžovkami a sýrem | houbový recept
Jak zapéct filé s růžovkami a sýrem | houbový recept. Dnešní recept na tresku s houbami je určen těm, co bezpečně rozeznají Muchomůrku růžovku, je tot…
Jak připravit nudličky z vepřového masa s houbami | recept
Jak připravit nudličky z vepřového masa s houbami | recept. Houbové jídlo, na nějž je dnešní návod, pochází z německé kuchyně. Na jeho přípravu b…
Jak připravit lososa se zelenými fazolkami | recept
Jak připravit lososa se zelenými fazolkami | recept. Následující recept se dá zařadit do kategorie zdravých jídel, která si můžete dopřát i při dietě.…
Jak připravit pikantní vepřové kostky na černém pivu a kořenové zelenině
Jak připravit pikantní vepřové kostky na černém pivu a kořenové zelenině. Tato prvotřídní specialita z jednoho pekáče, divokým kořením ochuceného…
Jak připravit kuřecí prsa s ryzci a smetanou | recept
Jak připravit kuřecí prsa s ryzci a smetanou | recept. Jídlo s minimem práce a surovin, přesto s výbornou kořeněnou chutí. Jedno ale se přece jen najd…