Jak upéct sýrové pečivo | recept
Sýrové pečivo se hodí jako pohoštění k vínu, na různé oslavy, nebo jen tak, když nás honí mlsná. Je trvanlivé, takže vydrží nějakou dobu, pokud ho tedy hned nesníte. Velikost pečiva si také můžete určit sami: buď malé krekry nebo větší koláčky. Zdobíme podle toho, co máme rádi. U nás vedou sypané sezamem, ale s mandlí jsou atraktivnější, mák také není špatný. Jestliže vynecháte posyp, vynikne zase struktura rolády. Takže toto domácí pečivo vyzkoušejte a nechte si chutnat!
Diskuze k článku
Přidat komentář
Tak já se taky přidám(tento recept mám už tak 30 roků)
20 dkg strouh.sýra,20 dkg másla,20 dkg hlad.mouky,8 dkg solamylu,1 žloutek,3 lžíce bílého vína,sůl.Na potření vejce a samozřejmě něco na posyp.Kamarádka říkala že už je dělat nebude.Na otázku proč?"Děcka to jedí přímo z plechu"
Přidám do "ringu" také své výborné slané tyčinky:
3 hořtic. sklenice (staré - 200 ml.) hladké mouky
1 hořtic,sklenice kysanésmetany
25 dkg másla
trochu soli
Vše se zpracuje v těsto, nechá přes noc odpočinout
Potom vyválíme plát.
Nakrájíme rádýlkem tyčinky požadované velikosti (hezké jsou i dlouhé a servírované ve vyšší sklenici).
Tyčinky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a kmínem a upečeme do růžova.
Z tohto těsta bez soli se mohou dělat taštičky, (na sladko) plnit marmeládou, povidly a upečené obalit ve vanilk. cukru.
Obě varianty jsou chutné a velice křehké.
Recept jsem před léty získala od kolegyně a vždy všem chutnaly.