Jak upéct špaldový mazanec | recept
Špaldový mazanec | recept. Špaldový mazanec je zdravější alternativou klasického mazance z bílé pšeničné mouky. Pokud použijete obyčejnou hladkou špaldovou mouku, rozdíl téměř nepoznáte. Také lze využít celozrnnou špaldovou mouku, která sice zapříčiní tmavší barvu mazance, je však nutričně hodnotnější. S jednoduchým postupem Vás seznámí náš článek.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct mazanec z bramborového těsta | recept
Mazanec z bramborového těsta | recept. Netradiční mazanec z bramborového těsta vydrží hodně dlouho vláčný. Jeho příprava je rychlá, nenechává se dlouh…
Jak upéct piškotová velikonoční vajíčka s mascarpone | recept
Piškotová velikonoční vajíčka s mascarpone | recept. Pokud k vám na pomlázku přichází pouze několik blízkých, připravte jim místo barvených vařených v…
Jak upéct kynuté velikonoční věnečky | recept
Kynuté velikonoční věnečky | recept. Velikonoce jsou svátky jara, mezi jehož symboly patří zejména zajíčci, beránci, ale také ptáčci a jejich hní…
Jak upéct mazanec v dortové formě | recept bez laktózy
Jak upéct mazanec v dortové formě | recept bez laktózy. Z tohoto neobvyklého těsta, na který jsem objevila recept na jednom zahraničním serveru,…
Jak upéct mazanec s mákem a višněmi | recept
Mazanec s mákem a višněmi | recept. Podle tradic se o velikonočním týdnu na Bílou sobotu peče nejstarší obřadní pečivo – mazanec. Je to bochánek ze sl…
Dobrý den, peču zásadně ze špaldové mouky a většinou používám kvasnice a to jak na chléb, tak jiné pečivo, ale nenechávám vše kynout a rovnou peču. Fígl je v tom, že kvasnice do mouky rozdrobím, přidám ostatní ingredience a pak vždy dávám do NEPŘEDEHŘÁTÉ trouby.Než se trouba zahřeje na požadovanou teplotu cca 180 °C, chléb i bochánek pěkně vykyne. Pečeno mám za cca 45 minut. /vyzkouším špejlí./ Kdo nerad peče dlouho, zkuste.