Jak upéct Šalamounovy řezy | recept
Šalamounovy řezy | recept. Tento recept na Šalamounovy řezy znám již odmalička. Vcelku brzy jsem ho pak začala péct sama, je to šťavnatý koláč, který je zajímavý tím, že se těsto připravuje svařením ingrediencí a teprve následně se peče. Koláč se po upečení ještě doplní polevou a posype mletými ořechy. Nejedná se rozhodně o dietní dezert, ale pokud zrovna nedržíte přísnou dietu, určitě si na těchto řezech pochutnáte. Zkuste si upéct výtečné Šalamounovy řezy.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Jedna z nejlepších "buchet". Jen suroviny nesvařuji - použiji rozpuštěné máslo a vařící vodu, to stačí. Povrch posypu kokosem, je to chutnější i více vynikne na tmavém podkladě.
Šalamounovy řezy dělam už dlouho nam vice chutnaji když se posypou strouhanym kokosem
Tento recept je velmi starý a já ho pekla celé roky. Je chutný, i rodině chutnal. Ale jmenoval se jinak, pod názvem Šalamounovy řezy jsem ho neznala.
Chutné, dobré, doporučuji. Vlasta