Jak upéct prolévaný koláč se šlehačkou | recept
Prolévaný koláč se šlehačkou | recept. Tento dezert původně pochází ze Španělska, ale neznamená to, že na jeho přípravu potřebujete cizokrajné suroviny. S tímto receptem si můžete připravit počeštěnou verzi tohoto koláče, kterou zvládnete poměrně snadno. Upečení prolévaného koláče vám nezabere ani příliš času. Jen je třeba počítat s delší dobou na chladnutí a vsakování, bez něhož se nelze obejít. V podstatě se jedná o piškot prolitý několika druhy mléka, doplněný šlehačkovou čepicí. Pojďte vyzkoušet vynikající prolévaný koláč se šlehačkou.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct strouhaný kakaový koláč | recept
Strouhaný kakaový koláč | recept. Tento koláč jistě ocení především milovníci tvarohu, díky němuž je koláč lehký a nadýchaný. Nadýchanost zajišťuje sn…
Jak upéct koláč s hroznovým vínem | recept
Koláč s hroznovým vínem | recept. Netradiční koláč s bobulemi hroznového vína má svůj původ v maďarské kuchyni. I když zpočátku jsem ho ochutnávala s…
Jak upéct tříbarevný koláč | recept
Tříbarevný koláč | recept. Tříbarevný koláč je vlastně takovým retrem v pečení. Ale určitě to neznamená, že je zastaralý a neodpovídá dnešnímu vkusu.…
Jak upéct strouhankový ovocný koláč | recept
Strouhankový ovocný koláč | recept. Ovocné moučníky jsou oblíbené pro jejich variabilitu. Podle dostupnosti ovoce máme z jednoho základu vždy jiný kol…
Jak upéct tvarohové řezy s ovocem | recept
Tvarohové řezy | recept. Recept na tyto řezy je ze starého předválečného časopisu Rozkvět. Bohužel, nevím z jakého roku, dochovala se pouze stránka s…
Prolévaný koláč se šlehačkou - je to po delší době moučník, který je pro mne zcela nový, neznámý, nikdy jsem o něm neslyšela, ani ho nejedla. Na obrázku vypadá hodně jedlý, ale to celé Salko a jeho kalorie - by mne trochu odrazovaly. Kdyby mně ale někdo kousek nabídnul, asi bych neodmítla. Vlasta