Jak upéct pomerančový moučník se želatinou
Jak upéct pomerančový moučník se želatinou || recept na pomerančovou buchtu se želatinou. Tento moučník je to pravé pro milovníky pomerančové chuti. Přiznám se, že ještě raději než citronovou kůrou ochucuji těsto kůrou z pomerančů. Proto když náhodou natrefím na chemicky neošetřené pomeranče v obchodě, užívám si je a často je používám při vaření a pečení. Čerstvá kůra má výrazné a velmi příjemné aroma, kterému se sušená kůra z obchodu ani vzdáleně nepřiblíží. Moučník podle našeho receptu není suchý, patří mezi tzv. „mokré buchty“ a na řezu má zajímavou strukturu těsta a želatiny.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct pomerančový piškot | recept
Pomerančový piškot | recept. S nastávajícími chladnými dny se hodí připomenout si teplé kraje moučníkem, jehož základem je právě jižní ovoce. Pomeranč…
Jak udělat nepečený dezert z podmáslí a ovoce | recept i pro diabetiky
Jak udělat nepečený dezert z podmáslí a ovoce | recept i pro diabetiky. Nepečené dezerty nejsou v naší kuchyni žádnou novinkou. Ale novinkou ale…
Jak na jahodový želatinový dort | recept
Jahodový želatinový dort | recept. Červen je měsíc jahod, ale pokud si vytvoříte zásobu na chladnější části roku, můžete si červnové slunce přivolat k…
Jak upéct luxusní pomerančový moučník s cukrovou polevou | recept
Jak upéct luxusní pomerančový moučník s cukrovou polevou | recept. Doslova pomerančovou fantazií by se dal nazvat tento prvotřídní moučník z božs…
Jak upéct makový koláč s plátky pomerančů | recept
Jak upéct makový koláč s plátky pomerančů | recept. Jednoduché hrnkové těsto s mákem a zakysanou smetanou je perfektním základem pro jakékoliv ov…