Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct ovocný koláč z ječné mouky s mákem

Jak upéct ovocný koláč z ječné mouky s mákem

Jak upéct ovocný koláč z ječné mouky s mákem | recept na ovocný koláč. Ječná mouka se v kuchyni při pečení moc nepoužívá, obsahuje málo lepku, a proto se doporučuje míchat ji s moukou pšeničnou. Ječná mouka zvyšuje vláčnost pečiva a je bezkonkurenční na  lívancové nebo palačinkové těsto. Není většinou k dostání v běžných obchodech, ale určitě ji budou mít v prodejně se zdravou výživou. Rozhodnete-li se upéct koláč podle následujícího receptu, zvažte, jak vysokou vrstvu těsta chcete mít pod ovocem. Z jedné dávky je těsto nižší (na klasickém obdélníkovém plechu), pro vyšší vrstvu množství ingrediencí zdvojnásobte nebo pečte v menší formě. Ovoce nahoře může být jakékoli, nám k máku nejlépe chutnají švestky.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.