Jak upéct ovocný koláč z ječné mouky s mákem
Jak upéct ovocný koláč z ječné mouky s mákem | recept na ovocný koláč. Ječná mouka se v kuchyni při pečení moc nepoužívá, obsahuje málo lepku, a proto se doporučuje míchat ji s moukou pšeničnou. Ječná mouka zvyšuje vláčnost pečiva a je bezkonkurenční na lívancové nebo palačinkové těsto. Není většinou k dostání v běžných obchodech, ale určitě ji budou mít v prodejně se zdravou výživou. Rozhodnete-li se upéct koláč podle následujícího receptu, zvažte, jak vysokou vrstvu těsta chcete mít pod ovocem. Z jedné dávky je těsto nižší (na klasickém obdélníkovém plechu), pro vyšší vrstvu množství ingrediencí zdvojnásobte nebo pečte v menší formě. Ovoce nahoře může být jakékoli, nám k máku nejlépe chutnají švestky.