Jak upéct mazanec - velikonoční mazancový věnec | recept
Mazanec pochází z konce 15. a začátku 16. století, tehdy se dělával se sladkou smetanou místo cukru. A chutná dodnes. Na velikonočním stole chybí v málokteré domácnosti. Co takhle si upéct mazanec domácí? A vyzkoušet třeba hned i velikonoční mazancový věnec, který je spletený ze tří copů jednoduchého mazancového těsta. Posypaný plátky mandlí mazanec pečeme v troubě asi 45 minut. Výsledek? Opravdu výborný!
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct velikonoční mazanec | recept
Jak upéct velikonoční mazanec | recept. Dozlatova vypečený, posypaný mandlemi a uvnitř báječně žluťoučký. Přesně tak by měl vypadat správně upečený ma…
Jak upéct mazanec na Velikonoce | recept
Velikonoční mazanec | recept. Mazance se tradičně pečou na Bílou sobotu a o velikonoční neděli se nechávaly posvětit v kostele. Je to jedno z nejstarš…
Jak upéct mazanec v domácí pekárně | recept
Jak upéct mazanec v domácí pekárně | recept. Upečeme si mazanec v domácí pekárně. Mazanec z domácí pekárny má dobrou chuť, oblíbený je jako snídaně pr…
Jak udělat nekynutý mazanec | recept na velikonoční pečivo
Jak udělat nekynutý mazanec | recept na velikonoční pečivo. Jednoduchý a hned hotový. Výborný velikonoční recept na nekynutý mazanec, který zvládnete…
Jak udělat škvarkové preclíky | recept
Jak udělat škvarkové preclíky | recept. Křehké preclíky ze škvarkového těsta jsou nenáročné na výrobu i suroviny. Jejich výroba je snadná a rychl…