Jak upéct lžícový koláč | recept
Ovocný koláč | rychlý recept. Nabízím recept na rychlý ovocný koláč na plech. Potřebné suroviny odměřujeme polévkovou lžící. Je jedno, jestli lžíce bude vrchem nebo rovná, důležitý je poměr surovin (buď všechny vrchem, nebo všechny rovné). Koláč poklademe ovocem podle sezony, můžeme použít i kompotované ovoce. Recept je velmi snadný a koláč je brzy hotový, recept se bude hodit pro nečekanou návštěvu. Množství surovin si upravujeme podle velikosti plechu. Rozpis je na malý plech nebo nižší koláč na velkém plechu. Fotografie jsou z pečení dvojité dávky.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Mívala jsem nejraději ovocný koláč s černým rybízem - vyšší vrstvou, na chalupě jsem ho měla spoustu na naší zahradě. Velké sladké kuličky, koláč chutnal sksoro jako s borůvkami, možná i lépe. Na zimu jsem ho mrazila na tácku a potom přendala do mikroténových sáčků. Také jsem dělala marmeluádu i ovocnou šťávu za studena. Dnes žiji sama v pečov. domě a mám problém z důchodu si koupit kilo rybízu za 70,- Kč. Jsou to přemrštěné ceny za všechno ovoce, které člověk k životu potřebuje a nemůže si ho ani dopřát. Dříve se ovoce kupovalo od lidí co měli zahrady, za pár kaček. A bylo kvalitní a dozrálé!
Dnes si raději sním ovoce čerstvé, než ničit vitamíny na koláči. A navíc, české ovoce se v marketu skoro neobjeví. O to cizí, chemicky udržované, nemám zájem. Vlasta
Pani Vlasto, máte pravdu! Dnes jsem si koupila 1/2 kg borůvek že jako na koláč.ale raděj jsem půlku snědla dnes a tu druhou mám na zítra. Raději vitamíny RAW než pečené. Měla jsem chuť na třešně, byly krásné, ale 1 kg za 110 Kč! To si nemohu z důchodu dovolit. Také žiji v DPS . Mějte se moc hezky ! Eva