Jak upéct jáhlový nákyp s mákem | recept
Jáhlový nákyp s mákem | recept. Jáhly jsou velice zdravou potravinou, obsahují celou řadu minerálních látek (například hořčík, draslík, atd.) a vitamínů, navíc jsou přirozeně bezlepkové. Jáhly jsou vyráběné z prosa, které patří k jedněm z nejstarších kulturních plodin. Do jídelníčku našich předků jáhly neodmyslitelně patřily, ale časem se z něj postupně vytratily a dnes je jen ztěžka znovu zařazujeme do běžné stravy. Podle následujícího receptu si můžete připravit zajímavý a chutný dezert, vedle jáhlů zde figuruje ještě mák a tvaroh.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak na nadýchanou jáhlovou kaši | recept
Nadýchaná jáhlová kaše | recept. Jáhly jsou výborná, avšak docela opomíjená obilovina. Jsou přirozeně bezlepkové a můžeme je použít namísto rýže jako…
Jak upéct koláčky s ovesnými vločkami a špaldovou moukou | recept
Koláčky s ovesnými vločkami a špaldovou moukou | recept. Rádi mlsáte, ale pak propadáte výčitkám svědomí? Zkuste si upéct zdravé koláčky podle následu…
Jak upéct špaldové muffiny s chia semínky | recept
Špaldové muffiny s chia semínky | recept. Muffiny jsou velice univerzálním moučníkem, snadno lze obměňovat jejich náplně a ingredience. Tento recept n…
Jak udělat různé náplně do buchet | recepty
Náplně do buchet | recepty. V následujícím článku najdete recepty na nejběžnější nádivky do buchet, šátečků nebo koláčů. Množství je většinou psáno or…
Jak upéct kynuté řepánky s mákem | recept
Kynuté řepánky s mákem | recept. Řepánky jsou typickou podzimní pochoutkou v Polabí, kde se pěstuje velké množství řepy cukrovky. Právě nastala jejich…