Jak upéct jablečný štrúdl z taženého těsta | recept
Recept na jablečný štrúdl z taženého těsta. Když se řekne jablečný štrúdl, není pochyb, o jaký druh pečiva se jedná: tažené těsto tenoučké jako papír, bohatá náplň ze strouhaných jablek, skořice, hrozinek, ořechů, to vše zabaleno, upečeno, nakrájeno na kousky a zasypáno cukrem. Upéct pravý „česko-rakousko-uherský“ jablečný štrúdl není úplně jednoduché. Přinášíme mnohokrát vyzkoušený návod krok za krokem, jak upéct jablečný štrúdl z taženého těsta.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct jablečný závin | recepty na štrúdl
Jak upéct jablečný závin | recepty na štrúdl. Z těchto tří receptů na jablečný závin si určitě vyberete! Jak je jedlíkům známo, jablečný závin je velm…
Jak udělat jablečné čatní | recept
Jablečné čatní (chutney) je pochutina mnoha chutí a vůní: od ostré palčivosti zázvoru přechází do pikantní kořeněnosti a končí lahodnou chutí použitýc…
Jak upéct jablečný štrúdl | recept
Jak upéct jablečný štrúdl | recept. Štrúdl neboli jablečný závin je jemný dezert z listového těsta. Příprava jablečného štrúdlu je rychlá a jednoduchá…
Jak upéct štědrovečerní štrúdl | recept
Kromě vánočky se na Vánoce pečou i jiné dobroty, tak třeba vánoční štola anebo štědrovečerní štrúdl. Rádi byste věděli, čím se štědrovečerní štrúdl li…
Jak upéct jablečný štrúdl z bramborového těsta | recept
Recept na jablečný štrúdl z bramborového těsta. Snad každý zná klasiku – jablkový štrúdl z listového těsta. Ale proč nevyzkoušet něco nového a né tak…
Znám jednodušší recept na "tažený" štrúdl : nemusí se vytahovat jen rozválet a jde to lehce do tenka.
300 g hl.mouky, 1 vejce, sůl, 65 g Hery, tolik vlažné vody, aby bylo těsto vláčné. Může se nechat pár minut "odpočinout" a pak rozdělit na 4 díly. každý vyválet do tenka a dále běžný postup plnění.
Už nebudete dělat jiný - za to ručím. Tento štrúdl dělám již 28 roků!