Jak upéct husu po staročesku | recept
Pečená husa po staročesku | recept. Husa je odedávna slavnostním posvícenským pokrmem. Na podzim byly husy již vykrmeny, a tak se často husí pečínka podávala na oslavu svátku patrona české země svatého Václava v září a druhým významným svátkem pak byl listopadový den svatého biskupa Martina. Dodnes najdeme v literatuře mnoho selských pranostik a přísloví, zmiňujících se o husí hostině. Dnes si můžeme husí pečínku dopřát kdykoli, nejenom na podzim. Následující recept je na jednoduchou úpravu pečením podle staročeského receptu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct kuřecí křupavé kousky | recept
Kuřecí křupavé kousky | recept. Křupavé kousky kuřecího masa, upečené podle následujícího receptu, potěší zejména ty, jež mají v oblibě jistý řet…
Jak upéct pikantní kuřecí křidýlka | recept
Pikantní kuřecí křidýlka | recept. Kuřecí maso a křidýlka obzvlášť se staly oblíbenou pochoutkou připravovanou venku na grilu. Kuřecí maso je chutnějš…
Jak připravit slepici na paprice | recept
Slepice na paprice | recept. Slepice je v kuchyni, na rozdíl od ostatní drůbeže, tak trochu odstrčená. Málokdo ji v dnešní době zařadí do jí…
Jak upéct šťavnaté kuře | recept
Šťavnaté kuře (předem naložené) | recept. Dostal se ke mně recept na pečené kuře, jež se před úpravou nechá odležet v solném nálevu. Musím složit pokl…
Jak uvařit kuře na smetaně s houbovými škvarky a americkými brambory | recept
Kuře na smetaně s houbovými škvarky a americkými brambory | recept. V lesích se dá, díky teplému počasí, najít mnoho druhů dobrých jedlých hub. Patřít…