Jak upéct hruškovou bábovku | recept
Hrušková bábovka | recept. Receptem na vláčnou a osvěžující bábovku nepohrdne žádná hospodyňka. Tak proč nevyzkoušet zrovna hruškovou? Sklep mám plný kompotů s hruškami. A tak pečení bábovky nabízí jedno z mých oblíbených využití hrušek. Pokud nemáte kompot, není problémem oloupat a nakrájet hrušky čerstvé. Nezapomeňte je zbavit jadřinců, přece nechcete z bábovky pak plivat jadérka.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Vlasto každopádně není na škodu vyzkoušet jiné ovoce. Ale v tom případě bych těsto nedávala do bábovkové formy ale raději na plech nebo do formy koláčové.
S pozdravem Markéta
Na bábovce se mi nelíbí, že hrušky jsou jen pod povrchem bbovky a nkoliv rozptýlené mezi těstem.
Použila bych spíše hrušky čerstvé, kupuji 1 kg každý týden v marketu a za týden se krásně uleží a jsou šťavnaté, sladké a moc dobré. Je to moje oblíbená lehká večeře, se dvěma čerstvými krajíčky chleba s máslem, jemně posoleným. Miluji kombinaci sladkého a slaného. Takže možná to někdy zkusím, za to udělám dle mých představ. Vlasta
Tak jsem konečně měla příležitos,t hruškovou bábovku vyzkoušet. Dělala jsem ji z čerstvých oloupaných hrušek, krájených na malé kostiočky. Lehce jsem je vmíchala do hotového těsat tak, aby zůstaly rozesety po celé bábovce, nikoliv jen u vrchu. Povedlo se! Bábovka byla velm jemá a nadýchaná a všem mým hostům i sousedům chutnala. Já si však myslím, že by měla lepší chu, s kyselejším ovocem (maliny, rybíz). To ještě vyzkouším. Vlasta
Samozřejmě s vámi souhlasím, čerstvé ovoce je vždy na prvním místě a tak když mátě možnost vyzkoušejte. Markéta