Jak upéct cukroví plněné ořechy | recept
Ořechy plněné krémem jsou oblíbeným drobným cukrovím nejen na Vánoce a svatby. Spojení ořechového těsta a máslového krému je chuťový zážitek. Ořechy se mohou péci z vlašských i lískových ořechů. Lískové oříšky mají jemnější chuť než vlašské. Vlašský ořech zase zajímavěji a výrazněji chutná. V kombinaci s kakaovým těstem je „vlašák“ jednoznačný vítěz. Cukroví se peče ve formičkách, s těstem se dobře pracuje, nelepí se a je tvárné. Práce bude bavit i děti, plnění formiček je většinou baví.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct citronová kolečka (květinky) | recept
Citronová kolečka | recept. Pečivo z těsta s citronovou příchutí, plněné citronovým krémem a polité hořkou čokoládou, je jedním z oblíbených receptů n…
Jak upéct kokosky s medem | recept
Kokosky s medem | recept. Kokosky jsou oblíbené nejen jako vánoční cukroví, ale mohou se upéct kdykoliv celý rok. Jsou trvanlivé, nenáročné na příprav…
Jak upéct mandlové věnečky | recept
Mandlové věnečky | recept. Mandle jako surovina do vánočního pečiva mají vedle oříšků a ořechů široké uplatnění. Nastrouhané se přidávají do těst, cel…
Jak upéct skořicové čtverečky | recept
Skořicové čtverečky si oblíbí především děti. Svojí chutí totiž připomínají skořicové snídaňové cereálie jedné známé značky. U nás doma je to nejoblíb…
Jak upéct cukroví s pistáciovou příchutí | recept
Cukroví s pistáciovou příchutí | recept. Po Mikuláši se většinou začíná s pečením vánočního cukroví. Pečou se druhy, které potřebují delší dobu k rozl…
Cikroví plněné ořechy.
MÁM VÝBORNÝ RECEPT NA MÁSLOVÁ KOLEČKA PLNĚNÁ OŘECHOVOU NÁDIVKOU. jsou vynikající:
Potřebujeme: 20 dkg hladké mouky, 7 dkjg cukru, 3 dkg strouhl.vlašsk.ořechů, 15 dkg másla, 1 žloutek
Těsto zpracujeme na vále. Vyválíme placku, vykrajujeme menší kolečka a upečenme do růžova.
Po vychladnutí plníme ořechovou náplní:
10 dkg másla, 10 dkg ml. cukru, 10 dkg mletých ořechů - Umíchat
Náplň přesně vyjde na počet slepených koleček.
Polévám čokoládou a zdobím půlkou ořechu. Uchovávám v chladnu. Po chvilce na tácku v místnosti jsou úžasně měkká a moc dobrá. Já je miluji.
Takže přeji úspěch i dobrou chuť! Vlasta