Jak udělat ztracené (zastřené vejce) | recept
Pošírovaná, ztracená nebo také zastřená vejce jsou vejce bez skořápky rychle uvařená v horké vodě. Ve videu představená metoda přípravy ztraceného vejce je šetrnější a zdravější než ta, na kterou jsme zvyklí v českých a slovenských kuchyních – sázená vejce (uděláme na pánvi vymazaným tukem, třeba po slanině, tedy že po rozklepnutí vejce do pánve stáhneme oheň a bílek nahrneme ke žloutku, nebo že sázené vejce přichystáme v lívanečníku třeba na troše másla). Udělat perfektní ztracená vejce chce trochu cviku, ale po zhlédnutí videa se vám to určitě podaří.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Dobrý den,
autorku potrestáme a chybu jsme opravili. Vám děkujeme za upozornění na chybný název.
Za takové rady by se mělo trestat. Ve videu neni žádné sázené vejce (fried egg), ale zastřené vejce (poached egg), což jsou dvě úplně jiná jídla. Příště, prosím, raději neraďte, když to neznáte.