Jak udělat ztracené (zastřené vejce) | recept
18. Září 2014
Pošírovaná, ztracená nebo také zastřená vejce jsou vejce bez skořápky rychle uvařená v horké vodě. Ve videu představená metoda přípravy ztraceného vejce je šetrnější a zdravější než ta, na kterou jsme zvyklí v českých a slovenských kuchyních – sázená vejce (uděláme na pánvi vymazaným tukem, třeba po slanině, tedy že po rozklepnutí vejce do pánve stáhneme oheň a bílek nahrneme ke žloutku, nebo že sázené vejce přichystáme v lívanečníku třeba na troše másla). Udělat perfektní ztracená vejce chce trochu cviku, ale po zhlédnutí videa se vám to určitě podaří.
Další zajímavé články
Jak udělat bramborový salát s křenem | recept
Bramborový salát s křenem | recept. Bramborový salát jako štědrovečerní pokrm je novodobý zvyk. Údajně se na našich stolech objevil až koncem 19. stol…
Jak zpracovat vykoledovaná vejce | recepty
Vejce natvrdo | recepty. O Velikonocích se doma sejde větší množství vajec vařených natvrdo, které je nutné co nejdříve zpracovat. Vejce patří mezi ne…
Jak připravit velikonoční aspik | recept
Velikonoční aspik | recept. Velikonoce se blíží a při pečení mazanců, beránků a jiných pochoutek se hodně potřebují vejce. Dnešní recept Vám poradí, j…
Jak připravit jarní vajíčkový salát podle ČSN 50152 | recept
Jarní vajíčkový salát podle ČSN 50152 | recept. Dnes je móda retro. V diskuzních fórech se vzpomíná na dobu minulou, probírají se staré kuchyňské spot…
Jak připravit pomazánky nejen na jednohubky | 7 receptů
Pomazánky nejen na jednohubky | 7 receptů. Receptů na pomazánky není nikdy dost. Pomazánky připravujeme na různé oslavy, dětem na svačinu do školy neb…
Diskuze k videu