Jak udělat zelné placky | recept
Recept na zelné placky. Pro přípravu zelných placek budete potřebovat kromě zelí také anglickou slaninu, jogurt, vejce a mouku. A dochutíme zeleninovým bujonem. Dobrou chuť!
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak na staročeské zelníky | recept
Staročeské zelníky | recept. Recept pochází z kuchyně našich prababiček. Je ze surovin, které měla dříve každá domácnost doma – z brambor, zelí, vejce…
Jak vařit z hlávkového zelí | recepty
Nabízíme vám několik tipů a polozapomenutých receptů na jídla z hlávkového zelí. Naši předci říkali, že když je zelí, není hlad a v různých podobách m…
Jak si levně uvařit zelné flíčky | recept
Jak si levně uvařit zelné flíčky | recept. Recept na levné jídlo pochází ze staročeské kuchyně. Zelí je bohaté na vitamin C, který se ani tepeln…
Jak připravit cibulové zelí | recept
Jak připravit cibulové zelí | recept. Cibulové zelí patří k neprávem opomíjeným receptům naších babiček. Je jemné chuti a nenadýmá tolik, jako zelí kl…
Jak připravit zelný salát s houbami | recept
Zelný salát s houbami | recept. Podzim a zima je období, kdy více než jindy připravujeme saláty z hlávkového zelí. Zelí obsahuje mnoho zdraví pro…
Placky jsou dobré, ale udělal jsem hned svou variantu, která byla skvělá:
Na rozdíl od uvedených přísad jsem dal 150 g slaniny, 2 střední cibule, možná 400 g zelí, 4 chilli papričky a spoustu pepře. Místo bujónu jsem najemno nastrouhal trochu mrkve, celeru a petržele. Smažil jsem na tuku, který jsem vyškvařil ze špeku, když jsem dělal halušky.
Nejdřív jsem osmažil menší kostičky angl. slaniny, dal jsem je stranou, potom na vyškvařeném tuku cibuli dozlatova, přidal jsem kořenovou zeleninu, opekl, přidal nastrouhané zelí a dobře opekl. Dal jsem vychladit. Těstíčko podle receptu, přimíchal jsem zelnou směs a angl. slaninu a lžicí jsem dělal placičky, celkem 9 (3 pánve). K tomu pivo.