Jak udělat zapečený chřest se sýrovou krustou | recept
Zapečený chřest se sýrovou krustou | recept. Chřest patřil do jídelníčku našich předků poměrně často, hlavně na jižní Moravě se pěstoval ve velkém. V průběhu 20. století byl chřest poněkud zapomenut a v posledních letech je znovu oživován a těší se čím dál tím větší oblibě. Podle následujícího receptu si můžete z chřestu připravit jednoduché bezmasé a poměrně rychlé jídlo. Chřest jako hlavní chuťová složka je doplněn směsí sýrů, bešamelem a strouhankou, díky níž docílíme křupavého efektu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit chřest (špargl) | rady
Jak připravit chřest (špargl) | rady. Chřest je vytrvalá rostlina, která se pěstuje na jednom stanovišti, v tzv. hrůbcích, až 15 let. Sklízí se až tře…
Jak připravit dýňové lasagne | zeleninový recept
Jak připravit dýňové lasagne | zeleninový recept. Zkuste klasické obdélníkové těstoviny zapečené s bešamelem, masovou směsí a sýrem trochu obměni…
Jak přichystat cuketové soudky plněné pikantním sýrem | recept
Cuketové soudky plněné pikantním sýrem | recept. Cuketa je neuvěřitelně flexibilní zelenina, lze jí zahušťovat polévky, zeleninové omáčky, použít ji d…
Jak upéct kořeněné květákové placičky se sýrem | recept
Jak upéct kořeněné květákové placičky se sýrem | recept. Tyto úžasně šťavnaté, nadýchané a moukou nezatížené placičky z květáku, respektive ze sn…
Jak upéct šťavnatou zeleninovou frittatu s parmazánem | recept
Jak upéct šťavnatou zeleninovou frittatu s parmazánem | recept. Tato dozlatova opečená a nebývale šťavnatá vaječná frittata plná jemné nasládlé zeleni…