Jak udělat vynikající bramborový salát | recept
Štědrý večer se nezadržitelně blíží a kapra nebo řízek si bez bramborového salátu na štědrovečerní tabuli jen těžko dokážeme představit. Odkud bramborový salát pochází, zůstává velkou neznámou. Rozhodně však bramborový salát neodmyslitelně patří k českému štědrovečernímu menu. Ovšem uvařit ten správný bramborový salát je velké umění. My vám dnes jeden výtečný recept na tuto pochutinu přinášíme.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak udělat staročeský bramborový salát | recept
Jak udělat staročeský bramborový salát | recept. Recept na staročeský bramborový salát – tradiční bramborový salát našich babiček. Podle původní recep…
Jak připravit francouzský salát podle původní normy | recept
Francouzský salát, receptura ČSN 50147. Francouzský salát byl a stále je oblíben těmi, kdož ve svačinovém salátu nehledají kousky masa. Není tam. Hlav…
Jak připravit bavorský bramborový salát | recept
Jak připravit bavorský bramborový salát | recept. Do tradičního bavorského bramborového salátu známého jako Kartoffel-Gurken-Salat nebo Bayrischer Kar…
Jak připravit vídeňský bramborový salát | recept
Jak připravit vídeňský bramborový salát | recept. Vídeňský bramborový salát se na rozdíl od tradičního českého bramborového salátu liší některými ingr…
Jak připravit nejlepší bramborový salát
Bramborový salát je oblíbený a velmi variabilní. Jeho různé podoby se objevují i v zahraničních kuchyních, existuje mnoho českých krajových receptů a…
O kvalite "vynikajícího bramborovñeho salátu" nepochybujem.
Napriek tomu nemôzem pochopit tú kombináciu ako prílohu k rybe (kapor sa tu povazuje za nejedlú rybu a preto sa nepredáva!), vysmázanému reznu atd.
V kulinársky civilizovaných krajinách je Ruský salát (tak sa totizto nazýva) pouzívaný ako malé jedlo napr. medzi ranajkami a vecerou, alebo ako lahké studené predjedlo, ale nikdy! ako príloha k rybe ci mäsu.
Neviem si predtavit, ze by mi vo Viedni ci Miláne predlozili Wiener Schnitzel ci Scaloppini alla milanesa s majonézovým salátom.
Tá kombinácia mi pripomína zvrátené chute Anglicanov (napr. Kelová omácka s jahodovou zmrzlinou - kel je v cestine kapusta, nie zelí).