Jak udělat vaječnou tlačenku | recept
Na vaječnou tlačenku můžeme použít vajíčka z velikonoční výslužky. Vaječná tlačenka tak představuje ideální způsob, jak spotřebovat vejce, kterých máme během Velikonoc nadbytek. Vaječnou tlačenku ale můžeme samozřejmě chystat nejen po Velikonocích, ale prakticky po celý rok. Je totiž výborná, jednoduchá na přípravu, levná a skvěle se hodí na různé oslavy a domácí párty. Celý recept na vaječnou tlačenku zhlédněte ve videoreceptu Dr. Oetkera ve slovenském jazyce.
Co je potřeba
Suroviny na vaječnou tlačenku:
streilovaná zelenina ve sladkokyselém nálevu
1 sáček směsi Želatina na vaječnou tlačenku a aspik (pokud nebudete dělat domácí)
nálev ze zeleniny
5 natvrdo uvařených vajec
100 g měkkého salámu
150 ml majonézy
1/2 kávové lžičky soli
koření
Nádobí:
forma na srnčí hřbet
potravinářská fólie
síto
Diskuze k videu