Jak udělat tradiční velikonoční jidáše | recept
Recept na velikonoční jidáše. Ve formě pečiva z kynutého těsta (peče se a jí na Zelený čtvrtek) tzv. jidáše mají připomínat provaz, na kterém se po zradě Ježíše oběsila biblická postava Jidáše Iškariotského. Mléko s medem, které do těsta přidáváme, symbolizují dvojjedinost Krista. Recept na jidáše zhlédněte ve videonávodu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct tradiční pašijové pečivo – jidáše | recept
Velikonoční jidáše | recept. Jidáše patří k nejstarším velikonočním obřadním pokrmům. Pekly se ve středu a na Zelený čtvrtek, před východem slunce, se…
Jak udělat velikonoční jidáše | recept
Jak udělat velikonoční jidáše | recept. Jidáše jsou velmi oblíbené velikonoční pečivo, které je známo již po několik staletí. My si teď velikonoční ji…
Jak udělat škvarkové preclíky | recept
Jak udělat škvarkové preclíky | recept. Křehké preclíky ze škvarkového těsta jsou nenáročné na výrobu i suroviny. Jejich výroba je snadná a rychl…
Jak upéct bezlepkové velikonoční muffiny | recept
Bezlepkové velikonoční muffiny | recept. Pokud máte raději třené těsto než to kynuté, nemusíte na Velikonoce péct zrovna mazance. Vyzkoušejte náš rece…
Jak upéct piškotová velikonoční vajíčka s mascarpone | recept
Piškotová velikonoční vajíčka s mascarpone | recept. Pokud k vám na pomlázku přichází pouze několik blízkých, připravte jim místo barvených vařených v…