Jak udělat tradiční velikonoční hlavičku | recept
Velikonoční hlavička má podle tradice připomínat tvar trnové koruny. Jak si ji udělat? Použijeme domácí uzené maso, může to být bůček, krkovička, ale v případě tohoto receptu na velikonoční hlavičku použili kuchaři z pořadu Jak šmakuje Moravskoslezsko uzenou plec. Přichystejte si veku nebo rohlíky, slepičí vejce, plnotučné mléko, máslo a pórek, česnekovou nať, kopřivy a medvědí česnek. Chuti velikonoční hlavičky přispěje vývar. Velikonoční hlavičku (velikonoční nádivku) pečeme v bábovkové formě na 160 až 180 °C pěkně dozlatova.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct houbovou nádivku | recept
Jak upéct houbovou nádivku | recept. Zakomponovat do slané nádivky houby bylo přímo osvícením. Kousky na másle podušených hub, ochucené česnekem a maj…
Jak uvařit krémovou rybí polévku z aljašské tresky | recept
I tato jednoduchá rybí polévka z aljašské tresky může zazářit na vánočním stole a potěšit svou krémově jemnou chutí a konzistencí. Hospodyňky pak…
Jak na zdravější velikonoční nádivku
Velikonoční nádivka je tradiční pokrm, který se připravuje ze staršího pečiva, uzeného masa a velké spousty jarních bylin. Tento recept je od klasické…
Jak upéct velikonoční hlavičku | recept
Velikonoční hlavička | recept. Na Bílou sobotu se obvykle připravuje tradiční velikonoční obřadní pokrm,který má různé krajové názvy. Někde se mu říká…
Jak v přírodě vybírat bylinky do velikonoční nádivky
Bylinky do velikonoční nádivky. Velikonoce jsou svátky, při nichž rádi podléháme starým zvykům. V českých podmínkách je tradičním velikonočním jídlem…
Výborně podaný recept, poučila jsem se i pobavila!