Jak udělat šípkové pyré podle Romana Pauluse
Právě teď na keřích planých šípkových růží dozrávají krásně červené plody - šípky. Využijte volný čas na krátkou vycházku do přírody a nějaké si nasbírejte. Ze sušených si v zimě připravíte lahodný voňavý čaj a z čerstvých zkuste připravit pyré. Pyré je základní surovinou pro přípravu šípkové marmelády a také šípkové omáčky ke zvěřině. Jak na to vám poradí šéfkuchař Roman Paulus z Kulinářské akademie Lidlu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit babiččinu svíčkovou z kuřete | recept
Kuřecí svíčková je skvělou, ne však méně známou variantou klasické svíčkové z hovězího masa. Již naše babičky, zejména tam, kde se žilo na vesnici a b…
Jak udělat meruňkovo - malinový džem s kiwi | recept
Jak udělat meruňkovo - malinový džem s kiwi | recept. Jak si udělat vynikající domácí džem? Dobu varu džemu s cukrem musíme zkrátit na minimum, při de…
Jak připravit sladký dýňový topping se skořicí | recept
Neobyčejný dýňový topping, který uskladněný ve sklenici vydrží do dlouhé zimy. Svou neobvyklou vůní a sladkou chutí zpříjemní zimní dny, kdy u srdce z…
Jak udělat dezert pečené hrušky v zázvorovém sirupu | recept
V chuti i vůni působivé spojení sladkého javorového sirupu s výrazně ostrým zázvorem posune jemné hrušky tím správným směrem. Během chvilky…
Jak na kuřecí mletou směs s „asijskou“ chutí a vůní | recept
Ať sebevíc netradiční a exotické, ovšem zaručeně působivé. Tradiční asijské spojení pikantních a jemných chutí i vůní zapůsobí i v této kuřecí ml…