Jak udělat mrkvový krém se zázvorem | polévka mrkvová se zázvorem
V posledních letech je stále oblíbenější vymýšlení nových receptů. Platí však staré známe pořekadlo, že v jednoduchosti je krása a právě ty nejjednodušší recepty patří k těm nejlahodnějším. Jedním z nich je mrkvová polévka, konkrétně mrkvový krém se zázvorem. Pokud nevíte, co uvařit a chcete udělat něco jednoduchého a opravdu dobrého, je mrkvový krém se zázvorem | polévka mrkvová se zázvorem správná volba.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit jarní ředkvičkový salát | recept
Jak připravit jarní ředkvičkový salát | recept. Ředkvičky jsou pro mne jedním ze symbolů jara v kuchyni. Je sice možné sehnat je po velkou část r…
Jak usmažit pohankovo-bramborové placky se špenátem | recept
Pohankovo-bramborové placky se špenátem | recept. Bramborové placky zná každý, často v oblíbené kombinaci se švestkovými povidly či naslano s uzeninou…
Jak uvařit ruskou soljanku | recept
Ruská soljanka | recept. Ruská kuchyně je v našich končinách poměrně neznámou, do povědomí českého člověka vstoupila asi ve většině případů maximálně…
Jak připravit chuťovky na Silvestra – nápady na jednohubky
Při rozličných společenských příležitostech je zvykem nabízet různě kombinovaná a zdobená sousta tzv. chuťovky nebo jednohubky. Závěr roku je jako stv…
Jak na odlehčený hermelínový salát s Cottagem a zeleninou
Šťavnatý a jemný, bez majonézy dělaný, jen Cottage sýrem propojený. Tedy hermelínový salát, který je nejen příjemně odlehčenou variantou klasických he…
Udělal jsem tuhle mrkvovou polévku podle receptu a dovolím si pár poznámek a výsledné hodnocení:
1) Mrkev (a vlastně všechna zelenina) orestovaná napřed na másle dá polévce vždy lepší chuť než zelenina pouze uvařená. To má autorka receptu pravdu.
2) Aby se máslo nepřepalovalo, přidávám k němu i trochu oleje (řepkový, slunečnicový).
3) Chuť polévky je i přes dochucení zázvorem a balsamikem tak trochu "planá". Jakoby tam ještě něco chybělo. Možná by se místo vody dal použít vývar, nebo přidat do vaření ještě standardní koření (bobkový list, nové koření; před mixováním vylovit).
4) Já jsem trochu vylepšil "krém" přidáním kelímku smetany a krém tak skutečně vytvořil. Podle barvy na fotografiích soudím, že jsem nebyl sám, kdo tak přípravu završil.
5) K servírování: Kromě nasekané pažitky jsem na talířích na povrch nasypal i klasické krutony. Doporučuji to.
6) Celkové hodnocení: Vyzkoušel jsem už několik receptů na mrkvové polévky i polévky se zázvorem. Při dalších vařeních dám přednost jiným před touto.