Jak udělat lahodný šípkový čaj
Podzim již máme v plném proudu a s ním přichází i sychravé počasí, které bývá příčinou nepříjemného podzimního nachlazení. S podzimem však dozrávají také zdraví prospěšné šípky, které nám díky svému hojnému obsahu vitamínu C mohou pomoci tomuto nachlazení předcházet nebo nám mohou usnadnit jeho vyléčení. Zkuste si uvařit lahodný šípkový čaj jako prevenci proti podzimnímu nachlazení, jistě budete překvapeni, jak je chutný. Následující video vám přináší návod, jak si čaj z šípků připravit. Přejeme vám dobrou chuť.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Šípky nechám přes noc macerovat,pak zahřeji pouze na 60stupňů,aby se nezničil vitamín přecedím přes hodně husté umělohmotné sítko,nebo ještě dám na sítko kousek vaty,chloupky jsou nebezpečné pro organismus,nesmí tam být,i když je skoro nevidíte,škodí srdci.A kovové sítko ničí vitamíny.Pak je čaj opravdu léčivý a chutný.
Dělám čaj ze sušených šípků jak je uvedeno. Jen dávám na litr vody 15 až 20 šípků a bohatě to stačí!!! Čaj je opravdu výborný!