Jak udělat koblihy | recept
Recept na koblihy. Věděli jste koblihy smažili už ve starém Egyptě? Původně se takové koblihy plnily mákem a medem. Do světa se pak na konci 17. století díky Cäcilie Krapf z Rakouska. Dnes jsou koblihy označovány za tradiční německé pečivo (Berliner Pfannkuchen) ze sladkého kynutého těsta plněného marmeládou, džemem, posypané moučkovým cukrem. Neméně populární jsou koblihy plněné čokoládou nebo pudinkem. Jak si udělat domácí koblihy? Recept na koblihy je následující: Z vlažného mléka, cukru, droždí a hladké mouky připravíme kvásek. Poté v míse rozmícháme máslo s cukrem, přidáme žloutky a sůl a směs mícháme do pěny. Pak přidáme rum, šťávu z citrusů, vlažné mléko, přichystaný kvásek a hladkou mouku. Vykynuté těsto na koblihy pak vyválíme na plát silný asi 1 cm, z něhož vykrojíme koblihy. Naneseme marmeládu a koblihy smažíme v pánvi s olejem dozlatova. Po vychladnutí koblihy poprášíme moučkovým cukrem a hotové domácí koblihy jsou připravené k podávání. Celý recept na domácí koblihy zhlédněte ve videu. Dobrou chuť!