Jak udělat kandované jedlé květy | recept
Všude kolem nás se teď v přírodě objevují barevné a zajímavé květy. Škoda, že vydrží tak krátce, než odkvetou. Pojďme si jejich něžnou krásu uchovat na později. Celá řada rostlin má totiž nejen dekorativní, ale i jedlé květy, které se mnohdy mohou pochlubit i zajímavou chutí. Například květy violky vonné s aromatickou chutí, sedmikrása chudobka s lehkou oříškovou chutí, květy jabloní, macešek, žlutá mochna nebo podběl (trochu hořký), sladká hluchavka... Květy si uchováme v cukrové krustě a zdobíme jimi drobné cukroví, zmrzlinové i pudinkové poháry nebo nepečené dorty. Práce je to trochu nimravá, doporučuji zapojit děti, určitě je to bude bavit.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Dobrý den, mně vydržely půl roku. Je důležité skladování v suchu. Jinak v návodech doporučují skladovat 3 měsíce.
Prosím,jak dlouho vydrží kandované květy?