Jak udělat jablka pečená v tvarohu | recept na dezert
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct jablka plněná mákem s karamelovou omáčkou | recept
Jak upéct jablka plněná mákem s karamelovou omáčkou | recept. Máte-li ve sklepě uložená jablka z podzimní sklizně, v tuto dobu už nebývají v dobré kon…
Jak na pečená jablka | recept na opékaná jablka nad ohněm
Jak na pečená jablka | recept na opékaná jablka nad ohněm. Pokud nejste příznivci mastných špekáčků, klobásek a dalších masných výrobků připravov…
Jak udělat jablečný závin z tvarohového těsta | recept
Jednoduchý recept, zaručený výsledek. Recept na jablečný závin z tvarohového těsta je doslova záchranným kruhem pro méně zdatné pekaře/cukráře. Uvítaj…
Jak udělat žemlovku | recept
Žemlovka | recept. Žemlovka (zemlbába) je jídlo, které každý zná ze školní jídelny, kde mělo podobu rozbředlé neochucené hmoty. Alespoň v té naší jíde…
Jak udělat jablečnou přesnídávku | recept na ovocnou svačinku
Jak udělat jablečnou přesnídávku | recept na ovocnou svačinku. Jablečnou přesnídávku mají rády děti, odrostlá mládež, ale i maminky, protože zásoba ja…
Přispěji také jablečným receptem:
Recept - Fantazie do dvou srnčích hřbetů.
(rychlé, levné, chutné a je toho hodně)
Vše dáme do jedné větší mísy:
45 dkg hrubé, nebo selské mouky,
45 dkg ustrouhaných jablek (nahrubo)
30 dkg mletého cukru
13 dkg jemně rozpuštěného másla
1.5 prášek do pečiva
3 celá vejce
hrst sekaných ořechů, mandlí, rozinek, kandov. ovoce, prostě co chceme.
Když šetříme, nemusí ani být.
Vše smícháme v míse v hmotu (je dost řídká dle šťavnatosti jablek)
Touto hmotou naplníme 2 vymazané a vysypané (strouhankou) formy srnčí hřbet (dávám jeden rovný a jeden vroubkovaný, plním do 3/4 - vyskočí).
Pečeme pomalu v mírné troubě 3/4 hod.
Lze polévat různými polevami. Vydrží dlouho vláčné, plátky balené v alobalu se dají zmrazit.
Lze z toho udělat super sváteční moucník, když řezy na talíři pokropíme hojně rumem a naklademe kopec neslazené šlehačky, můžeme přizdobit ovocem.
Nám tento moučník velmi chutná a vyhovuje, takže ho peču celkem dosti často.
Nebojte se, nedá se na tom nic zkazit. Přeji dobrou chuť! Vlasta