Jak udělat jablečný rosol s mrkví a rumem | recept na zpracování jablek
Jak udělat jablečný rosol s mrkví a rumem | recept na zpracování jablek. Nabízím vám tip na zpracování jablek nehodících se k uskladnění. Už naše babičky a prababičky se snažily vše, co vypěstovaly zužitkovat, nic nesmělo přijít nazmar. Po sklizni se pěkná jablka uskladnila na zimu a ta méně pěkná, padaná nebo červivá se začala konzumovat přednostně. Když jich bylo příliš mnoho, vařil se jablečný rosol nebo povidla. Rosol z padaných nebo méně kvalitních jablek se dá ochutit přídavkem jiného ovoce, bylinek nebo i chilli papričkami. Návod na rosol s mrkví je obsahem našeho dnešního článku.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit jablečné polotovary na zimu | recepty na zpracování jablek
Jak připravit jablečné polotovary na zimu | recepty na zpracování jablek. Vrcholí sklizeň jablek, a tak se vám mohou hodit osvědčené recepty na jejich…
Jak uvařit ovocný rosol s mátou | recept na jablečný rosol
Ovocný rosol s mátou | recept z jablek. Dříve, před dobou supermarketovou, naše babičky zpracovávaly všechno ovoce, které se jim urodilo na zahrádce n…
Jak zavařit švestky ve vlastní šťávě | polotovar na knedlíky a koláče
Jak zavařit švestky ve vlastní šťávě | polotovar na knedlíky a koláče. Chcete si i v zimě pochutnat na švestkových koláčích nebo knedlících a místa v…
Jak udělat jablečno-dýňové pyré | napodobenina pyré z meruněk
Jak udělat jablečno-dýňové pyré | napodobenina pyré z meruněk. Ovocná kaše – pyré z jablek a dýně dobře chutná i jen tak. Když ho ale vylepšíte šťávou…
Jak upéct jemné koláčky s jablečnou náplní | recept
Jak upéct jemné koláčky s jablečnou náplní | recept. Zprvu křehké, později vláčné, ale pokaždé jedinečné, takové jsou tyto koláčky. Na másle podušená…