Jak udělat domácí vegetu | recept na domácí ochucovadlo
Domácí vegeta | recept na domácí ochucovadlo. K dochucení polévek, omáček, pokrmů čínské kuchyně a jiných jídel často sáhneme po průmyslově vyráběné ochucovací směsi. Kromě sušené zeleniny však tyto výrobky obsahují přísady, kterým se někteří rádi vyhnou. Řešením, které vám nabízím, je výroba vlastního ochucovadla, které vyjde mnohem levněji a troufám si tvrdit, že i lépe voní a chutná. Nejlepší doba na přípravu domácí vegety je právě teď, kdy je dostatek všech druhů zeleniny.
Diskuze k článku
Přidat komentář
doplňuji jméno Ludena
zdravím - když dám poloviční dávku soli - je to na závadu ?
Na 1 kg zeleniny sa rata vzdy asi 20 g soli. Toto cislo 1 kg soli - je riadne prevysene. Pritom sa da urobit vegeta aj uplne bez soli a potom jedlo dochutit podla potreby. Sol nie je zdrava, ma sa jej konzumovat denne max.5 g. Sol zvysuje choroby srdca, upchava cievy, zvysuje tlak. So solou treba narabat opatrne.
Nie je to na zavadu, dokonca je to dobre. Mozte si urobit vegetu podla navodu, a znizit mnozstvo soli, (na 1 kg zeleniny sa vzdy rata 20 g soli), alebo ju uplne vynechat a dosolit az na konci pred podavanim. Solou sa da vzdy jedlo dosolit. Preto netreba prehanat. Denna davka je odporucana 5 g soli na den. (Vo zvysenej miere je sol velmi skodliva, zapricinuje vysoky tlak , choroby srdca, upchava cievy).
Dobrý den, určitě není, záleží jak budete směs používat. Já ji přidávám do omáček, vývarů a již dále nesolím. Ať se vám zelenina podaří!
Mirko děkuji, budu to dělat v sobotu - to už nemá být vedro a na trhu nebude zelenina ovadlá Hezký den