Jak udělat domácí likérové špičky | recept
Domácí likérové špičky je nejlepší dělat v zimním období když mrzne, jinak nevypadají tak výborně, ale na chuti to nic nemění. Dětský piškot s čokoládovým krémem a vaječným likérem vám pohladí chuťové buňky. Na tomto receptu na koňakové špičky není nic složitého. Věřte mi. Jen to chce trénink a trpělivost. Lahodné domácí zákusky potěší celou rodinu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Určitě vyšší nádobu nejlépe hrníček. A při namáčení držím za piškot kolmo dolů. Špičky musí být hodně ztuhlé ať vám nezůstanou v čokoládě.
Tyto špičky znám jsou moc dobré, moje máma byla na tyto chuťovky mistr!!! Vše měla tak pěkné, úhledné, jako od cukráře.A vždy mě říkala, když kuchařka něco zkazí, musí to umět nějak napravit. I to ona uměla a nikdo nepoznal, že se jí něco nepovedlo.I já jedny vánoce napravila dori, který se mě málem rozpadl a také nakonec byl chuťově výborný, i když vzhledem ne zcela dokonalý. Hodně moc jsem se navařila a napekla ve svém životě, až tomu moje stáří a zdraví učinilo přítrž. Tak alespoň ráda vzpiomínám na své úspěchy, kdy nvštěvy chválily mou kuchařskou dovednost. Teď si již mohu jen o všem číst a to ještě ze svého počítače pro zrakově postižené, kde mi digitální lupa vše zvětšuje. Normální tisk již číst nemohu. Přesto jsem vždy z uvřejněných receptů nadšená! Vlasta
Děkuji, zase jedno tajemnství odhaleno. Jen prosím upřesnění - při namáčení nakonec musí být poleva v nějaké úzké vysoké nádobě? V čem to děláte? Aby se celá špička potopila. A ten piškot držíte v prstech nebo třeba je napíchnutý na vidličce? Prosím, vysvětlete ještě tohle, jsem na cukroví nešikovná, ale chtěla bych to zkusit. Děkuji. Hanka
Vlastičko, díky za milá slova. Jsou psaná srdcem. Přeji krásné dny.
AJ