Jak udělat domácí kysané zelí | recept
Domácí kysané zelí recept. Připravit domácí kysané zelí je jednodušší, než si myslíte. Sterilizujte bílé i červené zelí. Jak si tedy v domácích podmínkách udělat domácí kysané zelí? Recept je více než snadný. Zelí nakrájíme nebo ostrouháme, dáme do větší mísy, osolíme a přidáme kmín. Zelí ponecháme odležet a pustit šťávu. Zelí dáme do sklenic, které byly 10 minut vyvařené v hrnci s vodou. Recept na domácí kysané zelí ve videoreceptu. A jeden tip pro přípravu domácího kysaného zelí: čím dříve jej dáte do chladničky, tím bude kyselejší. A vyzkoušejte domácí kysané zelí s majoránkou, bazalkou nebo pálivými papričkami.
Diskuze k článku
Přidat komentář
správně
To je nejhorší ukuňkané video , včetně receptu. Správné zelí musí kvasit při teplotě asi 18 st.c. a to asi 5-6týdnů. Nemusíte ho vůbec skladovat v ledničce. Na jaře zbylé zelí přendám do sklenic zavíčkuji a nechám v pokojové teplotě tak dva dny, dám do chladného špajsu a tam vydrží klidně i několik roků pokud se nesní. Nikdy jsme nevyhodoli ani skleničku. To co je zde presentováno je paskvil a ne domácí kysané zelí.
Ahoj,
ano, nejlepší je rovnou ze sudu :) Také děláme už řadu let, v receptu bych pozměnila určitě pár věcí. Letos jsem zkusila tento recept https://erecepty.eu/zeli-z-cukety/ na výborné zelí z cukety. Nikdy jsem je nedělala a musím uznat že je moc dobré. Měli jsme velkou úrodu cuket, tak jsem ji aspoň využila.
Letos jsem naložila červené zelí, kvasilo krásně asi týden, dolévala jsem vodu se solí, vše v pohodě. Po týdnu mi přijde, že se kvašení zastavilo, ale třeba to probíhá někde pod hladinou? Asi těžko...navíc z červeného zelí se stalo zelí růžové. Věděl byste někdo co s tím?
Domácí kyselé zelí si dělám opakovaně a vždy, když mi dojde, naložím si další. Odpadá tedy práce se sudem, zkysané zelí nandám do sklenic se šroubovacím víčkem a uchovávám v lednici . Takto uložené zelí vydrží asi tři mésíce a jelikož ho mám ráda, nakládám i častěji podle toho, jak brzy jsem zelí spotřebovala.
zelí jsem naložil do zeláku dle návodu, kvasilo cca dva dny, pak přetal proces kvašení probíhat. Je to v pořádku? děkuji za radu Pavel
Vážení,30 let nakládám zelí do zeláku,v listopadu,až je zelí zimní/má hustší struktůru/.Dělám to pořád stejně a letos je to zelí měkké jako blato a nekřupe! Kdo mi poradí? Díky.
Pravé kysané zelí má kysat v sudu. Musí kysat v teple,dokud nepřestane pěnit.Pak se nahoře obere až na čisté zelí. Teprv potom se může sterilizovat,ale nejlepší je rovnou ze sudu.
Ano, správně! Doma nakrouhat, správně našlapat a nechat kysat v teple.
Ještě když jsou hlávky z Křimic, to je potom pochoutka.
PODLE POPISU JE ZELÍ SKORO HOTOVO,JÁ SVAŘÍM VODU SE SOLÍ ASI DVĚ LŽÍCE SOLI A PO VYCHLADNUTÍ TUTO VODU DOLEJI DO ZELÍ,ZELÍ UMAČKÁM TAK ABY BYLA VODA ASI 5CM NAD ZELÍM,ZELÍ SE VRAZÍ DO ŠPAJZU A UŽ SE POUZE HLÍDÁ VODA U VÍKA KVAŠÁKU DĚLÁM HO TAKHLE ASI 45LET A PŘI BEDLIVÉM HLÍDÁNÍ VODY U VÍKA MĚ JEŠTĚ NIKDY NEVYŠPLOUCHLO!!HODNĚ ZDARU A DOBROU CHUT