Jak udělat domácí bramborový knedlík | recept
Bramborový knedlík | recept. Bramborové knedlíky jsou jedním ze základních pilířů české národní kuchyně. Bramborový knedlík se vaří (obrazně) v chaloupce pod horami, jako i v prezidentské kuchyni. Udělat dobrý domácí bramborový knedlík je trochu „kumšt“. A víc než přesná váha je k tomu zapotřebí „kuchařská“ intuice a zkušenost. Jak udělat domácí bramborový knedlík, aby se povedl? Přinášíme recept a několik tipů, jak na to.
Diskuze k článku
Přidat komentář
skusim zemiakovy knedlik
Bramborové knedlíky připravuji podobně, jen přidávám asi lžíci bramborového škrobu, to aby se nerozvařily. Záleží na tom, kolik brambory obsahují vody.
Krupici, nebo krupičku přidávám do brambor méně odleželých po sklizni, později pak už ne. Trochu bramb. škrobu přidávám vždy - cca vrch.PL. Uválené knedlíky nakonec trochu poválím na vále posypaném škrobem a vkládám do vařící vody. Velikost přílohových knedlíků dělám tak, aby po uvaření byly jako houskové (vyzkoušeno 30´). Plněné uzeným, velikosti tenisáků 15´.
Pani Miluše,přesně tak,davám taky bramborový škrob,ale davám i 2 velké lžíce.Knedlík je vláčnější a chutnější.