Jak udělat dokonalá míchaná vajíčka | recept
Jak udělat dokonalá míchaná vajíčka | recept. Je to zapeklitá věc. Někdy je ta žluto-bílá míchanice tuhá, jindy skoro nedodělaná. A to nemluvím o tom, že se ten zatracený bílek urputně přichytává na stěny pánvičky. Co s tím? Uvařte si s námi dokonalá míchaná vajíčka, která vám pochválí i profík!
Co je potřeba
- 5 vajíček
- 1 lžíci másla
- špetku soli a pepře
- na ozdobu: jarní cibulku
- může být: lžíce smetany
Nejdřív si musíme nachystat vše potřebné k vaření. Vajíčka rozklepneme ─ 4 do mísy a 1 do hrnku. Připravíme si nahřáté talíře, sůl, pepř a vše, co budeme ještě potřebovat. Samotné vaření totiž jde velmi rychle a stačí i několik vteřin a vlahá míchaná vajíčka se teplotou pánve změní v tuhou houžev.
Co nejopatrněji, aby se nám žloutky nepotrhaly – mně se to bohužel nepovedlo, ale ve výsledku to příliš poznat není. Plamen snížíme na minimum. Nemícháme – čekáme, až žloutky začnou bělat. Poté několika promyšlenými tahy rozrušíme žloutek. Když začne tuhnout, opět několikrát promícháme. Opakujeme ještě 2x.
Tipy
Tajný tip šéfkuchařů: jestliže se vám zdají vajíčka suchá, přidejte do nich těsně před sundáním z pánve lžíci smetany a zamíchejte.
Diskuze k článku