Jak udělat cuketovou pomazánku | recept na letní pomazánku
Jak udělat cuketovou pomazánku | recept na letní pomazánku. Cuketová pomazánka je báječná pochutina, které přijdou na chuť i zapřísáhlí odpůrci cuket. Cuketovou pomazánku můžeme konzumovat pár hodin po přípravě, a nebo ji sterilizací připravíme na dobu, kdy je o cukety nouze. Udělat cuketovou pomazánku není těžké, ale aby byl výsledek „patru lahodící“ je nutno dodržet doporučovaný postup. Jak udělat cuketovou pomazánku, aby se povedla?
Diskuze k článku
Přidat komentář
no jo recept vypadá moc dobře,ale kolik dát toho oleje
o.k.
Další zajímavé články
Jak připravit pomazánku z pečené cukety | recept
Jak připravit pomazánku z pečené cukety | recept. Pojďme využít přebytky z letošní úrody a užít si cukety do posledního plodu. Zkuste podle násle…
Jak udělat pikantní marinované okurky s mrkví | příloha k masu
Pikantní salát z okurek, mrkve a jarní cibulky s marinádou na první pohled nevypadá nijak atraktivně. Po prvním ochutnání mu to ale určitě odpustíte,…
Jak zavařit pečené papriky a jak na krémovou polévku z pečených paprik | recepty
Jak zavařit pečené papriky a jak na krémovou polévku z pečených paprik | recepty. Pokud si nevíte rady, jak zpracovat úrodu paprik, zkuste je nej…
Jak na kedlubnovou tvarohovou pomazánku | recept
Kedlubnová tvarohová pomazánka | recept. Sezóna kedluben je v plném proudu. Vychutnejte si tuto šťavnatou zeleninu v různých podobách. V následujícím…
Jak udělat cuketové karbanátky | recept
Jak udělat cuketové karbanátky | recept. Cuketové karbanátky patří mezi jídla, kterými se zavděčíme všem strávníkům. V oblibě je mají vegetariáni…
Dobrý den, nedá se přesně říct, kolik oleje je potřeba, protože každá cuketa je jinak těžká, ale především jinak vyzrálá (suchá). Musí se to dělat jako při výrobě majonézy - přiléváte olej a šleháte. A pak najednou přijde bod tuhnutí. Orientačně počítejte s tím, že na jednu střední cuketu (délka asi 35 cm) spotřebujete minimálně decilitr oleje, možná i víc. Cuketa nesmí být vodnatá, opravdu se na to hodí "cuketoví stařešinové". Zkuste to, po vychlazení a zatuhnutí je pomazánka moc dobrá, opravdu, vážně, fakt. ;=))