Jak udělat cukeťáky s ovesnými vločkami | recept na rychlé letní jídlo
Jak udělat cukeťáky s ovesnými vločkami | recept na rychlé letní jídlo. Receptů na „bramboráky“ z cukety existuje celá řada, nahradit brambory nebo alespoň jejich část cuketou není žádná novinka. Vyzkoušejte následující netradiční recept na cukeťáky, v němž uplatníte i ovesné vločky. Ovesné vločky se v posledních letech dostaly na výsluní, jsou všestranně použitelné a hlavně zdravé. Cukeťáky nejen zahustí, ale dodají jim i specifickou chuť a hlavně nutriční hodnotu. Dále je tento pokrm dochucen klasicky solí, pepřem a majoránkou, tu neváhejte použít čerstvou, pokud si sami pěstujete, je voňavější a hlavně zelenější, než sušená, jídlo tak skvěle ochutí a doplní jej i esteticky.
Tyto cukeťáky dělám často . Jsou výborné, jen z nich nevylévám cenou šťávu plnou vitaminů a minerálů. Nemusím tam potom lít mléko.