Jak uchovat houby na zimu | recept na nakládané houby
Úspěšní houbaři si přebytky hub, které nestačili zkonzumovat čerstvé, uchovávají na zimu. Nejčastěji jako sušené, naložené nakyselo, zavařené ve vodě nebo vlastní šťávě a stále častěji zamražené. V zimě pak při přípravě a následné konzumaci houbových jídel mohou vzpomínat na krásné chvíle prožité v lese. Pojďme si připomenout některé způsoby konzervace hub.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Chybicka se vloudila do nalevu dat PL lzici soli . Nejlepe bez jodu .
Další zajímavé články
Jak zavařit hrušky v medu | recept
Jak zavařit hrušky v medu | recept. Domácí kompoty se hodí mít v zásobě ve sklepě nebo spíži. V zimě je využijete na výborné koláče, dezerty nebo…
Jak naložit papriku v oleji | recept
Jak naložit papriku v oleji | recept. V období, kdy je dostatek levné čerstvé papriky, je výhodné si udělat zásoby na zimu. Papriku můžeme různými způ…
Jak udělat houbový salát na zimu | recept
Houbový salát na zimu | recept. Houby jsou oblíbenou pochutinou a téměř každý Čech je houbař. Když už máme nasušeno dost hub do zásoby, je čas vyzkouš…
Jak připravit houby jako škvarky v sádle | recept
Houby jako škvarky v sádle | recept. Houbaření je náš národní sport, snad žádný jiný národ tak masově nehoubaří, jako právě Češi. V období růstu hub n…
Jak kandovat ovoce
Jak na kandované ovoce | recept. Kandování je způsob zpracování ovoce, při kterém se šťáva v ovoci nahrazuje nasyceným cukerným roztokem. Postup je sn…
Houby kvasene .
1 kg hub , nejlepe smes nakrajime na 1 cm platky . Povarime 3-4 minuty . Na litr vody 1 PL soli . Scedime a prudce ochladime , nechame okapat. Nalev : 1 l vody , bobkovy list , cele nove koreni a pepr /cca po 7 ks / . Vychladle huby smichame s jednou stredni cibuli na kolecka a strouzkem cesneku na platky . Natlacime do sklenic a zalejeme studenym nalevem . Dodrzovat zasady kvaseni , nalev minimalne 1 cm nad hubami a kvasna zatka . Za tri tydny je mlecne kvaseni tak pri 10-15 stupnich ukonceno . Pro delsi skladovani muzeme sterilizovat .