Jak správně zmrazit zeleninu
Když sezóna čerstvé zeleniny skončí, co nestihneme zpracovat hned, musíme co nejlépe uskladnit na horší časy. Výbornou metodou uchování zeleniny přes zimu je mrazení. Při správném postupu zmrazení si zelenina zachová většinu vitamínů a nutričně cenných látek. A navíc je po vyjmutí z mrazáku ihned připravena ke kuchyňskému použití.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Některé zeleniny zmrazuji i bez blanšírování:
Nakrájené fazolové lusky, celé plody petržele, (v zimě prodaávají už jen pastiňák) To potom použiji pod svíčkovou. Také jsem si zvykla mrazit oloupaný celer nakráj. na l cm plátky, zůstane v alobalu krásně bílý, v lednici se mi vždy část zkazila.Potom obklanšíruji a obalím jako řízek a vysmažím. Nebo použiji tak jak je do polévky.
Také si ovařím trochu mrkev v osol. vodě nechám vychladit, potom nakrájím na kolečka a dám zmrazit do malých sáčků. Potom kdykoliv použji jako přílohu k obědu tak, že chvilku hodím na pánev s máslem, dosolím a opepřím. Je to příjemná příloha k bramborové kaši a kousku masa.
Jako tvořítko na zmrazování bylinek je možné použít prázdnou formičku z bonboniery, která má větší bombony. Dobře se to z ní vytlačuje. Plné tvořítko vložím ještě do polyetylenového sáčku a zalepím nebo zaváži.
Větší množství natě ('petržel, kopr, cibulka apod.) dávám do plast. krabiček, popíši a lžící potom naškrábu do hotové polévky.
Hlavně v zimě tyto mražené bylinky, dají pokrmům velký šmrnc!
Jste opravdu vynikající nemá to chybu.Jsem s vás nadšena.Děkuji. ******
Bezva nápady, moc ráda čtu vaše rady. Děkuji!!!
Jste jedineční. Vždy se těším na další rady.Díky.
rujet