Jak správně připravit čaj
Jak správně připravit čaj. Čaj se poprvé v Evropě objevil počátkem 17. století, kdy sem byl dovezen z Číny. Postupem času získával pravý čaj stále větší oblibu a to bylo trnem v oku obchodníkům s kávou. Ti si prosadili vysoké clo na dovoz. Dovozci čaje to začali obcházet, místo usušených lístků zeleného čaje přiváželi lístky černé, upravené fermentací. Na ty se clo nevztahovalo.Dodnes se na západě více pije čaj černý, zatímco na východě převážně zelený. V článku se dočtete několik rad, jak správně postupovat při přípravě tohoto lahodného nápoje.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak udělat domácí malinovku | recept na sirup do vody
Domácí malinovka | recept na sirup do vody. Domácí ovocné sirupy připravujeme nejlépe z aromatických plodů – malin, jahod, ostružin, borůvek, rybízu n…
Jak upéct bábovku s příchutí Earl Grey | recept
Bábovka s příchutí Earl Grey | recept. Bábovka – neexistuje moučník, na který by bylo v oběhu takové množství receptů. Bábovka je většinou rychle hoto…
Jak zpracovat jedlé kaštany | 4 recepty
Jedlé kaštany se jedí pečené jen tak, nebo se dále zpracovávají buď pečené či vařené. Vyrábí se z nich například náhražka nugátu. Před pečením, vaření…
Jak připravit polotovar na čaj z černého rybízu | recept
Polotovar na čaj z černého rybízu | recept. Černý rybíz obsahuje velké množství vitaminu C a pektinu. Díky obsahu pektinu, šťávy a džemy z něj vyroben…
Jak udělat vařený a nevařený jahodový sirup | recept
Jahodový sirup | recept. Jahodové sirupy patří mezi nejoblíbenější ovocné šťávy. Na přípravu sirupu spotřebujeme jahody měkké, přezrálé a drobnější, k…