Jak správně přijímat cukr při stravování | rady
Jak správně přijímat cukr při stravování | rady. Cukr se dělí podle svých vlastností a chemického složení na několik druhů. Jednoduché, dvojité a složené cukry. A jelikož lidský organismus může strávit pouze jednoduché cukry, musí se všechny rozštěpit na cukry jednoduché. Cukr řepný a třtinový, který nejvíc přijímáme, patří mezi disacharidy-dvojité cukry, musí se rozštěpit v oba cukry jednoduché. Jinak by ho naše tělo nemohlo dále zužitkovat.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak přichystat dhal z červené čočky s brokolicí a pečeným masem | recept
Dhal z červené čočky s brokolicí a pečeným masem | recept. Toto jednoduché jídlo je takovou českou inspirací indickou kuchyní. S tím rozdílem, že ve s…
Jak využít čerstvý fenykl v kuchyni
Jak využít čerstvý fenykl v kuchyni | rady a tipy. Fenyklový čaj, který se užívá proti bolestem bříška u dětí, všichni jistě velmi dobře znáte. Už jst…
Jak vyrobit domácí mast z aloe very | návod
Jak vyrobit domácí mast z aloe very | návod. Jak vyrobit domácí mast z aloe very? Potřebujeme hlavně vzrostlou rostlinu a chuť zahrát si na mastičkářk…
Jak využít jarní „plevel“ pro zlepšení zdraví
Jak využít jarní „plevel“ pro zlepšení zdraví | recepty a návody. Pod pojmem plevel si spousta lidí nejspíše představí rostliny, které je třeba odstra…
Jak vyzrát na nachlazení | rady
Jak vyzrát na nachlazení | rady. Stačí pouze stát nebo sedět na nevhodném místě, kde na vás někdo kýchne či zakašle a druhý den ráno už vás škrábe v k…