Přejít k hlavnímu obsahu

Jak snadno udělat indické placky čapátí | jednoduchý a levný recept

Jak snadno udělat indické placky čapátí | jednoduchý a levný recept

Jak snadno udělat indické placky čapátí | jednoduchý a levný recept. Čapátí jsou placky z mouky a vody, které se v Indii podávají k jídlu tak, jako u nás chléb. Pečou se v jílových pecích tandoori nebo na plotně nad otevřeným ohněm. Doma se musíme spokojit s litinovým tálem nebo pánví, ale zaručuji vám, že si na nich pochutnáte. Nejlépe chutnají ještě teplé s jakýmkoli orientálním pokrmem, ale i studené (zatepla potřené máslem) přijdou vhod. Jsou natolik snadné, že se povedou každému.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Jindřich Roth (neověřeno) | So, 03/04/2023 - 12:43

Nechci rýpat, ale hrubou ani polohrubou mouku jsem nikde jinde než u nás neviděl. Indie má vyjímku?

Mirka K. | So, 03/04/2023 - 19:35

výjimka Annam Maida - Polohrubá Mouka (1kg)

Další zajímavé články

Jak upéct indické placky naan | recept
Jak upéct indické placky naan | recept
Jak upéct indické placky naan | recept. Máte chuť na indické jídlo? Nemusíte hned letět do Indie, nebo si zamlouvat místo v indické nebo nepálské rest…